Mastna koža v toplejših dneh: v 5 korakih do gladke kože!

Kožne težave ne gredo na počitnice…in ker imamo seveda radi sonce, saj nas napolni z vitaminom D in prispeva lepo zagorelo polt, je lahko za tiste z mastno kožo zelo neprijetno.

Zato nekaj lepotnih nasvetov, s katerimi se izogneš, da se koža sveti in, da preprečiš nastanek mozoljev in ogrcev.

Dejstvo: Sonce je le lažni prijatelj mastne kože…njegov učinek sušenja res omogoča, da na prvi pogled koža izgleda 
bolje. Vendar pa se kaj hitro zgodi, da se poveča izočanje kožne maščobe, sebuma.

Posledice so ogrci, mozolji, koža se sveti…

Za boj proti škodljivim vplivom sonca ob vrnitvi z dopusta ne pozabi:

  1. korak -> Osvežiti kožo in ji pomagati, da zadiha s polnimi pljuči, s pomočjo pilinga. Predlagam, da izbereš nežnega kot je piling Contact+ iz Laboratorijev Phyt’s. Uporabi 1x do 2x na teden.

2. korak -> Ko je povrhnjica očiščena in dobi pravo dozo kisika, izkoristi čistilno moč linije Phyt’s Aromaclear za uravnavanje delovanja žlez lojnic. Certificirani organski izdelki s timijanom, cipreso in rožmarinom so bogati z naravnimi aktivnimi sestavinami, ki kožo naravno uravnotežijo in zavirajo rast bakterij. Tako preprečiš vnetje por in nastanek mozoljev.

3. korak -> Zvečer izberi Serum Pureté, ki nadomešča nočno kremo in uravnava izločanje kožne maščobe.

4. korak -> Preko dneva pa Fluide Matifiant, ki deluje proti aknam in mastni koži -> uravnava sebum, matira povrhnjico in jo očisti. Idealna izbira za gladko kožo.

5. korak -> Privošči si globinsko čiščenje v kozmetičnem salonu. Phyt’s je pripravil koktajl posebnih čistilnih in adstrigentnih učinkovin, to so tiste, ki ožijo pore. Nežno čiščenje kože, piling, ki odstrani odvečni serum in preostale nečistoče ter iztiskanje odvečne maščobe. Sledi masaža z organskim serumom, bogatim z evkaliptusom, pačulijem, vitaminom E,…popolno razvajanje. Za konec pa še počitek z glineno masko.

Za konec…

… Ne pozabi tudi na uporabo organskih ličil, ki koži dovolijo, da diha in so enako prekrivna od konvencionalnih…

Avtor: Sanja Gmajner

Dodaj odgovor