Boleče in težke noge

Poznaš občutek, ko se po končani službi ali napornem treningu vračaš domov z občutkom, da imaš namesto nog dva svinčena hloda? Nisi edini(a). Da si povrneš udobje in svežino v noge, ti ponujam 8 hitrih nasvetov…ki delujejo.

Prha ali kopel?
Če se spopadaš s težkimi nogami, posebno v poletnem času, pozabi na kopeli, rajši jih zamenjaj s prho. Med tuširanjem vedno zaključi s curkom hladne vode od meč do stegen. S tem se aktivira venska cirkulacija, ki se učinkovito bori proti težkim nogam.

Vroče čez dan?
Namoči brisačo v hladno vodo in jo položi na noge. Tako bo kri znova zakrožila in lahkotnost se bo vrnila v tvoje noge.

Kaj ima obleka veze z nogami?
Marsikaj. Ohlapna, lahka oblačila iz naravnih materialov ne motijo crikulacije krvi, zato naj ne manjkajo v tvoji garderobi.

Uporabljaj Phyt’s pršilo
Pršilo Phyto- Fluide- Glacial za osvežitev. Ko začutiš težo v nogah, ga nanesi na kožo in masiraj ob spodaj navzgor. Najdeš ga v priročni 100ml embalaži, za katero se najde prostor v vsakih torbici.

Dvig nog
To je že zelo star trik, ki pomaga razbremeniti noge. Uleži se na hrbet, postavi blazino pod noge, da so dvignjene. Taktika je uspešna tudi ponoči med spanjem.

Masaža
To je resnični balzam za noge, še posebno takora, ko so težke. Pomaga jim aktivirati krvni in limfni obtok. Ne pozabi le, da vedno masiraš proti srcu; od spodaj navzgor. Intenzivnost lahko še povečaš z masažnim oljem Aroma Phyt’s, ki nogam vrne udobje, koži pa voljnost.

Morje
Hoja v slani vodi je naravna masaža za vsake noge. Zato spakiraj kovčke in si vzemi nekaj dni oddiha na obali.

Sprehod
Največkrat noge razbremenimo s počivanjem. Res, da počitek potrebujemo, vendar pa je učinek le kratkoročen, zato je hoja boljša izbira. Ta aktivira vensko cirkulacijo, ki ugodno vpliva na noge. Zgrabi torej bika za roge, obuj športne čevlje in akcija.

Pod črto…

Tako kot kožo ali lase, je tudi noge potrebno negovati skozi vse leto. Sploh v izogib težkim nogam; redna fizična aktivnost in masaža z negovalno kremo ali oljem aktivira prekrvavitev in preprečuje nelagodje.

Dodaj odgovor