Hialuronska kislina

Ali imaš tudi ti kdaj občutek, da te prav vsi poskušajo prepričat, da je sladkor nekaj najslabšega za tvoje zdravje in/ali lepoto na tem ljubem svetu?

Poglejva dejstva…

Kot prvo: sladkor je najboljši vir energije, ki je v obliki glikogena shranjen v mišicah in jetrih.
Kot drugo: niso vsi sladkorji enaki.

Seveda nimam v mislih fruktoze, ki jo najdeš v sadju in velja za “sprejemljivo izvedbo sladkorja”, ampak o hialuronski kislini.

Ja, to čudo božje od kisline, za katere sem bila kot otrok prepričana, da imajo (v mislim imam kisline) moč odločanja o življenju in smrti, je po kemijski klasifikaciji namreč sladkor. In ne samo to, je točno tisti sladkor, ki ga hočeš.

Hialuronska kislina je naravno prisotna v vsakem zdravem človeškem telesu: okoli očesnega zrkla, veznem tkivu, živčnem tkivu, sklepni tekočini, hrustancu, tudi koži. Ima izjemno sposobnost zadrževanja vode, kar 20-kratnih lastne teže, poleg tega pa spodbuja nastanek kolagena, vlaži kožo in tako pripomore k mladostnemu videzu. V sklepih pa deluje kot mazivo in zaradi česar vsak premik neboleč.

HIALURONSKA KISLINA VISOKE IN NIZKE MOLEKULARNE TEŽE Z NAGRADO ZA INOVACIJO
Da koža dobi optimalno vlaženje, ni dovolj, da ji vlago le dodajamo, potrebno jo je zadržati. V liniji izdelkov Aqua Phyt’s tako najdemo hialuronsko kislino v dveh oblikah:

  • nizke molekularne teže, ki prodre globlje v povrhnjico in vlaži kožo od znotraj in
  • visoke molekularne teže, ki ostane na površini in vlago zadrži.

Creme Aqua Phyt’s

Vlažilna krema Aqua Phyt’s je namenjena vlaženju normalne ali nekoliko suhe, dehidrirane kože, ki je lahko občutljiva.

Krema je tudi prejela nagrado za inovacijo na mednarodnem Beauty&spa kongresu v Parizu, po izboru stroke, ki so jo sestavljali: dermatologi, zdravniki, novinarji, kozmetologi in kozmetičarji.

Aktivne sestavine: rastlinski skvalen, aloja vera, sončnično olje, čebelji voski, hialuronska kislina, olje makadamije, Vitamin E

Poveča vlaženje za: 68% 6 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 60% 8 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 22% 24 ur po nanosu

SINTETIČNA OBLIKA HIALURONSKE KISLINE vs NARAVNI OBLIKI
Sama sem mnenja, da je naravno boljše, ampak: zakaj… tudi nafta je iz narave, torej naravna????. Dejstvo je, da sintetična oblika hialuronske kisline, ali katerekoli druge sestavine, ni povsem enaka svoji naravni sorodnici. Razlikujeta se predvsem v velikosti molekul, ki so pri sintetični obliki večje, zaradi česar jih telo težje absorbira. Kemiki temu tudi pravijo koloidna oblika. Sodobna tehnologija res omogoča razbitje celic, vendar pa je to že poseg v njihovo strukturo.

V naravni obliki je hialuronska kislina lahko živalskega ali rastlinskega izvora. Kadar govorimo o živalskem izvoru, jo pridobivajo predvsem z ekstrakcijo iz petelinjega grebena ali kože živali, na primer goveda. Seveda bodo šli takoj v “luft” vegani in vegetarijanci. Zato pa imajo dober razlog, ki nima nobene veze s tem, da so vegi. Nekatere raziskave so potrdile, da je pri živalskem izvoru substanc povečano tveganje za prenos patogenih organizmov, torej virusov, glivic ali bakterij, ki so potencialni povzročitelj okužb.

Druga opcija, ki ne vključuje živali je, da hialuronsko kislino pridobimo iz rastlin. Phyt’s to naredi s postopkom biofermetacije in reši problem patogenih organizmov. Pa še osreči vse ljubitelje živali.

Fluid Aqua Phyt’s

Namenjen vlaženju normalne ali mešane kože, ki ji primanjkuje vlage. Odlična izbira predvsem v poletnih mesecih.

Aktivne sestavine: rastlinski skvalen, aloja vera, sončnično olje, rastlinski voski, hialuronska kislina, Vitamin E

Poveča vlaženje za: 70% 6 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 69% 8 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 28% 24 ur po nanosu

HIALURONSKA KISLINA IZ LABORATORIJEV PHYT’S ZA 24-URNO VLAŽENJE KOŽE
Phyt’s torej uporablja hialuronsko kislino rastlinskega izvora, ki jo pridobivajo z biofermentacijo pšenice in koruze in jo najdemo v izdelkih linije Aqua Phyt’s, ki koži po nudi 24-urno vlaženje.

Povrhnjica vsebuje med 10 in 15 odstotki vode, ko vsebnost vode pade pod 10 odstotkov, postane koža manj elastična, gube postanejo bolj izrazite, manjka ji sijaja… kot bi ji na nek način vzeli življenje. Takrat govorimo o dehidrirani koži.

Z dehidracijo se lahko sreča vsak koža, ne glede na njen tip; normalna, suha, mastna ali mešana. Poglejva Phyt’s izbor: Fuide Aqua Phyt’s na normalo do mešano kožo, predvsem poleti, Creme Aqua Phyt’s za normalno kožo pozimi do suho kožo poleti, bogato kremo Creme Hydra Rich za suho do zelo suho kožo ter serum Elixir Hydratant lahko uporabiš ne glede na tip kože.

Creme Hydra Rich

Za dehidrirano in suho kožo.

Vsebuje vlažilne in hranilne aktive, da lažje okrepi hidro-lipidni film, torej rešuje problem vlaženja in suhe kože.

Aktivne sestavine: čebelji voski, hialuronska kislina, karitejevo maslo, Vitamin E

Poveča vlaženje za: 73% 6 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 76% 8 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 36% 24 ur po nanosu

Vlažilni serum Elixir Hydratant

Za vsa stanja dehidrirane kože

Koncentrat vlažilnih sestavin, ki se hitro vpija povečuje vlaženje ostalim Aqua Phyt’s izdelkom, lahko se uporablja samostonjo.

Poveča vlaženje za: 88% 6 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 79% 8 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 28% 24 ur po nanosu

Jaz sem za svojo mešano kožo izbrala Fluid Aqua Phyt’s in nimam pripomb: koža je mehka, dovolj navlažena, vonj ni umeten in zelo nežen in, kar me je najbolj presenetilo, koža se manj masti.

Za dodaten nasvet ali če si v dvomih, piši na info@phyts.si

Dodaj odgovor