Dehidrirana koža

“Spoznaj sebe…”

Na nek način gre za modrost, ki združuje psihologijo in fiziologijo in nas uči prepoznati svojo “vrsto” kože in razumeti “stanje kože”, ki je lahko le trenutno. Ko to osvojiš, ti lahko korenito spremeni življenje ali pa le lepotne rituale, ki se končajo z boljšimi rezultati na koži.

Dehidrirana koža
Vrsta kože” in “stanje kože“: gre le za igro besed?

Ne, še zdaleč ne.

Vse preveč žensk ne loči med suho kožo in dehidrirano kožo. Čeprav je razlika med njima velika, se občutita bolj ali manj enako. Rezultat te zmešnjave je prepogosto nakup neustrezne kozmetike, ki ne prinesejo želenih rezultatov.

Vrniva se na začetek…

Suha, normalna, mešana ali mastna koža… so tipi ali vrste kože.

Na primer; imaš bodisi nagnjenost k suhi ali k mastni koži. Po drugi strani pa imaš lahko občasno dehidrirano kožo, vendar je to le njeno “stanje” in še ne pomeni, da je suha.

Stanje dehidrirane kože lahko nastane zaradi različnih dejavnikov, kot so: podnebje, prehranjevalne navade, hormonsko neravnovesje, uporaba neustrezne kozmetike,….

Koža je lahko dehidrirana ne glede na njen tip. Da, tudi mastna koža lahko dehidrira, kar pomeni, da ima premalo vode.

Imaš trenutno dehidrirano kožo?
Preveri ali imaš naslednje ” simptome”, ki so značilni za dehidrirano kožo:

  • koža izgleda bleda
  • pojavlja se občutek zategovanja
  • je bolj občutljiva
  • hrapava na dotik
  • kaže pospešene znake staranja.

Nisi prepričana? Dogovori se z eno od Phyt’s kozmetičark, ki ti bo pomagala do prave “diagnoze”.

Kaj je potrebno upoštevati, da se izogneš dehidraciji kože?
Človeško telo je v povprečju sestavljeno iz 70% vode.

Verjetno poznaš enega najbolj zlajnajih stavkov? PIJ in JEJ hrano z veliko vsebnostjo vode, kot sta sadje in zelenjava. Poleg tega se prekomerno ne izpostavljaj soncu, vsaj ne brez kakovostne organske zaščite pred UV-žarki. Ne pozabi pa tudi na zaščitito pred mrazom in vetrom.

Kaj pa nega obraza?
Uporabi visoko vlažilno dnevno kremo. Če imaš v vodovodu trdo vodo, kar hitro vidiš, če se ti nabira vodni kamen okoli pipe, si obraz čim manj umivaj z navadno vodo, ampak za čiščenje uporabi micelarno vodo ali brezalkoholni tonik.

Laboratoriji Phyts imajo v svoji paleti certificirano ekološko linijo Aqua Phyt’s, ki zagotavlja 24-urno vlaženje vsem tipom kože, pri čemer je glavna sestavina hialuronska kislina rastlinskega izvora.

Odkrij tudi profesionalni Phyt’s ritual za vlaženje kože v kozmetičnem salonu, s takojšnjim učinkom na povečano vlaženje, zmanjšanje gub, ki so posledica dehidracije ter daje svileno mehko povrhnjico.

Kože ne moreš zamenjati, tako kot mobilni telefon, lahko pa spoznaš sebe in svoje navade, ki se odražajo na povrhnjici ter z minimalnimi spremembami koži podaljšaj mladosten videz.

Avtor: Sanja Gmajner

Dodaj odgovor